17.10.2016

Karlovačko Nepasterizirano Retro (Kroatia)

Karlovačko Nepasterizirano Retro

Panimo: Heineken Hrvatska
Alkuperämaa: Kroatia

Tyyli: Pale Lager
Käymistapa: Pohjahiivaolut
Alkoholi: 5,0 %

Kantavierre: 11.6 °P

Maku: Karlovačko Retro on raikas ja tuore olut, jonka humalointi on kevyttä ja jälkimaku hennon katkera. Oluessa maistuu maltainen ja hedelmäinen aromi sekä yrttisen mausteinen ja makean hunajainen vivahteikkuus. Kokonaisuutta voi kuvailla lisäksi hyvin leipämäiseksi.

Tuoksu: Oluen tuoksu on puolestaan hyvin selkeä, mutta samalla yllättävän mieto. Sitä hallitsee viljamaisen maltainen ja kevyesti hedelmäinen aromi. Yrttinen mausteisuus tukevoittaa lopputulosta.

Ulkonäkö ja koostumus: Oluen koostumus on kevyt tai lähes keskitäyteläinen ja suutuntuma keskihiilihappoinen sekä melko vetinen. Runko on kullankeltainen ja terävä sekä vaahtokukka vaalea ja pitsimäinen.

Loppukommentit: Nepasterizirano Retro on valmistettu 100% kroatialaisesta ohrasta. Se on pastöroimaton ja säilöntäaineeton olut, jonka tarkoituksena on tuoda oluesta esiin sen puhtaimmat mahdolliset aromit. Siinä mielessä tehtävässä on onnistuttu, että maku on kieltämättä puhdas, mutta samalla se on jäänyt valitettavan vaisuksi. Lähtökohdat sille olivat siis erittäin hyvät, mutta lopputulos ei ollut mairitteleva. Mielenkiintoinen olut se oli joka tapauksessa juoda ja voin ymmärtää hyvin, miksi ja mihin tarkoitukseen se on alunperin valmistettu. Se sopii erinomaisesti paikalliselle markkina-alueelleen myyntiin, mutta kansainvälisesti vastaavanlaisia oluita on hyvin paljon ja todella moni niistä selkeästi parempia.

Arvio: 62/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti