25.10.2016

Tuzlanski Pilsner (Bosnia ja Hertsegovina)

Tuzlanski Pilsner

Panimo: Pivara Tuzla d.d.
Alkuperämaa: Bosnia ja Hertsegovina

Tyyli: Pils (Pilsener)
Käymistapa: Pohjahiivaolut
Alkoholi: 4,7 %

Kantavierre: 11,2 °P

Maku: Tuzlanski Pilsner on terävä ja tasapainoinen olut. Sen aromi on lähinnä makean maltainen ja hedelmäinen, mutta toisaalta myös tuoreen heinämäinen ja viljainen. Humalointi antaa sille ruohomaista vivahteikkuutta ja tekee siitä keskikatkeran pilsenerin.

Tuoksu: Oluen tuoksu on hieman epäpuhdas ja melko kevyt. Se on hyvin makunsa kaltainen, mutta siinä esiintyvä hento mausteisuus tuo lisä vivahteikkuutta aromiin.

Ulkonäkö ja koostumus: Koostumukseltaan olut on kevyt ja suutuntumaltaan matalahiilihappoinen sekä yllättävän vetinen. Väriltään se kirkkaan kullankeltainen ja vaahtokukaltaan vaalea sekä pitsimäinen.

Loppukommentit: Pivara Tuzla on jo vuonna 1884 perustettu olutpanimo, jonka tuotantokapasiteetti on tällä hetkellä noin 500 000 hehtolitraa. Alunperin se tunnettiin nimellä "Erste Dampf Brauerei" ja se on joutunut pitämään taukoa tuotannostaan muun muassa ensimmäisen ja toisen maailmansodan aikana. Juomia panimo valmistaa tällä hetkellä 8 eri tuotemerkillä ja niistä 4 on oluita. He luottavat vanhanaikaisiin ja luonnollisiin oluen valmistusmenetelmiin ja ovat ylpeitä niistä. Tuzlanski Pilsner ei ollut kuitenkaan kovin erikoinen olut kaikesta tästä hypetyksestä huolimatta. Se ei eronnut merkittävästi alueen muista oluista ja ei siksi ansaitse sen suurempaa ylistystä tai korkeampaa pisteytystä.

Arvio: 53/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti