21.10.2016

Sarajevsko Pivo (Bosnia ja Hertsegovina)

Sarajevsko Pivo

Panimo: Sarajevska Pivara
Alkuperämaa: Bosnia ja Hertsegovina

Tyyli: Pale Lager
Käymistapa: Pohjahiivaolut
Alkoholi: 4,9 %

Kantavierre: 11,8 °P

Maku: Sarajevsko Pivo on makea ja melko katkera olut. Sen jälkimaku on hyvin kuiva ja metallinen sekä pääaromi maltainen ja ruohomainen. Maultaan se on lisäksi hieman sitruksinen ja viljainen sekä ehkä kevyesti mausteinen.

Tuoksu: Oluen tuoksu on hieman epäpuhdas ja jopa karvas. Sen aromi on lähinnä maltainen ja viljamainen sekä toisaalta maissinen ja ruohomainen.



Ulkonäkö ja koostumus: Tämän keskitäyteläisen oluen suutuntuma on keskihiilihappoinen sekä hyvinkin vetinen. Sen runko on kirkas ja kullankeltainen sekä vaahtokukka vaalea ja hyvin hento.

Loppukommentit: Sarajevska Pivara on jo vuonna 1864 perustettu olutpanimo. Nykyään se valmistaa oluiden lisäksi myös virvoitusjuomia sekä pullotettua vettä. Se on varmasti Bosnian tunnetuin olutmerkki ja siitä löytyy lukuisia mainintoja myös olutkirjallisuuden puolelta. Sillä on levikkiä myös maansa rajajon ulkopuolella, mutta myynti tapahtuu hyvin pitkälti entisten Jugoslavian maissa. Panimonsa kolmesta pääoluesta pidän sitä kuitenkin heikoimpana ja nämä kaksi muuta Tamno ja Premium ovat esittelyvuorossa tulevina päivinä.

Arvio: 55/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti