13.10.2016

Sierra Nevada Hop Hunter IPA

Sierra Nevada Hop Hunter IPA

Panimo: Sierra Nevada Brewing Company
Alkuperämaa: USA

Tyyli: India Pale Ale (IPA)
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 6,2 %

Kantavierre: 13,9 °P
Katkeroaineet: 56,8 EBU
Väri: 13,8 EBC

Maltaat: Two-row Pale, Caramel, Flaked Oats
Humalat: Cascade, Crystal, Simcoe

Maku: Hop Hunter on voimakkaasti ja monipuolisesti humaloitu olut. Sen makua voi luonnehtia runsaan hedelmäiseksi ja raikkaan sitruksiseksi, mutta samalla myös yrttisen mausteiseksi sekä viljaisen maltaiseksi. Lisäksi makua ryhdittää havumainen vivahteikkuus, joka tasapainottaa kokonaisuuden.

Tuoksu: Oluen tuoksu on erittäin runsas ja vahva. Siinä yrttimäisyys ja havumaisuus sekoittuvat mielenkiintoisesti hedelmäiseen ja sitruksiseen aromiin. Sen makea karamellisuus ja keksimäinen maltaisuus pehmentävät mukavasti muuten raskasta humalointia.

Ulkonäkö ja koostumus: Olut on keskitäyteläinen ja suutuntumaltaan keskihiilihappoinen sekä ovelan liukas. Väriltään se kullankeltainen ja vaahtokukaltaan vaalea sekä pitsimäinen.

Loppukommentit: Sierra Nevada Hop Hunter IPA ei ole aivan perinteisesti valmistettu olut. Sen valmistuksessa käytetyt humalat höyrytislataan jo ennen kuin ne lähtevät pelloilta, jolloin saadaan aikaiseksi tuorein ja luonnollisin mahdollinen maku. Tässä prosessissa saadaan aikaiseksi humalaöljyä, joka keittovaiheessa sekoitetaan tavallisten "humalakäpyjen" sekaan. Itse en nyt ulkoa muista, olenko aiemmin juonut olutta, joka oli valmistettu vastaavalla metodilla, mutta täytyy sanoa, että humalan maku oli ainakin jollain asteella tavallisesta poikkeava. Se, onko maku huonompi vai parempi riippuu varmasti paljolti käytetyistä humalalajikkeista ja siitä, miten muuten se sopii yhteen muun makumaailman kanssa. Tämän oluen osalta lopputulos oli melko mairitteleva, muttei kuitenkaan täydellinen. Kaiken tämän sanottuani, arvioisin olutta kohtalaisen hyväksi, mutta omiin suosikkeiheni se ei silti lukeudu.

Arvio: 77/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti