23.10.2016

Sarajevsko Premium HS (Bosnia ja Hertsegovina)

Sarajevsko Premium HS

Panimo: Sarajevska Pivara
Alkuperämaa: Bosnia ja Hertsegovina

Tyyli: Premium Lager
Käymistapa: Pohjahiivaolut
Alkoholi: 4,9 %
Kantavierre: 12 °P

Maku: Premium HS on yllättävän monipuolinen lager. Sen viljaista ja leipämäisen maltaista aromia ryhdittää ruohomainen ja makean hunajainen kokonaisuus. Siinä maistuu lisäksi hieman hedelmäinen sekä pippurisen mausteinen sivuaromi. Se on lisäksi keskiasteisesti humaloitu sekä jälkimaultaan melko kuiva olut.

Tuoksu: Humalointi näyttelee pääosaa oluen tuoksussa. Sitä tukee maltainen ja hieman mausteinen aromi sekä makeutta tuova hunajaisuus. Kokonaisuus on näin ollen hyvin ruohoinen ja sitrusmainen sekä toisaalta maltainen ja mausteinen.

Ulkonäkö ja koostumus: Itse koostumus on keskitäyteläinen ja suutuntuma keskihiilihappoinen sekä hivenen öljymäinen. Väriltään se on kirkkaan kullankeltainen sekä vaahtokukaltaan vaalea ja pitsimäinen.

Loppukommentit: Sarajevsko Premium HS on Reinheitsgebot puhtauslain mukaan valmistettu olut. Panimon omien sanojen mukaan se on laadukasta lageria edulliseen hintaan. Hinnalla se ei ole tosiaan pilattu, mutta paikalliseen (oluen) hintatasoon nähden se on kuitenkin lähes tuplahintainen. Näistä kaikista asioista huolimatta aivan mestarilliseksi olueksi sitä on hyvin vaikea luonnehtia, mutta janoisen matkaajan se varmasti pelastaa.

Arvio: 58/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti