16.10.2016

Ožujsko Cool (Kroatia)

Ožujsko Cool

Panimo: Zagrebačka Pivovara (MolsonCoors)
Alkuperämaa: Kroatia

Tyyli: Vähäalkoholinen olut
Käymistapa: Pohjahiivaolut
Alkoholi: 0,5 %

Kantavierre: 6.5 °P

Maku: Ožujsko Cool on maultaan keinotekoinen ja todella omituinen. Siinä maistuu makea ja sitrusmainen sivuaromi, mutta sen kokonaisuus on ennen kaikkea maissinen ja ruohomainen. Makua voi luonnehtia myös jollain asteella leipämäiseksi.

Tuoksu: Oluen tuoksu on makuaan puhtaampi, mutta ei sekään ole mairitteleva. Myös siinä esiintyy viljaista ja maltaista vivahteikkuutta yhdistettynä sitrusmaiseen ja ruohoiseen humalointiin.


Ulkonäkö ja koostumus: Oluen koostumus on todella kevyt ja suutuntuma matalahiilihappoinen sekä valitettavan vetinen. Väriltään se on tasaisen kullankeltainen ja vaahtokukaltaan vaalea sekä pitsimäinen.

Loppukommentit: Ožujsko Cool on kuin vettä, johon on lisätty oluelle tyypillisiä esansseja antamaan makua. Tämä on kuitenkin täysin ymmärrettävää kun puhutaan vähäalkoholisesta oluesta tai sitten täysin alkoholittomasta oluesta. Näitä juomia on kuitenkin oltava olemassa niille, jotka eivät alkoholista välitä, mutta haluavat juoda olutta. Tämä on syy, miksi näitä versioita esittelen, pidin niistä sitten itse tai en. Ožujsko Cool muistuttaa pitkälti Karlovačko Rally-nimistä olutta (joka on myöskin vähäalkoholinen olut), jota ei ole enää myynnissä. Sen onnistuin juomaan viime reissullani Kroatiassa ja nyt päätin korkata testimielessä myös tämän version.

Arvio: 38/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti