24.10.2016

Mostarsko Pivo (Bosnia ja Hertsegovina)

Mostarsko Pivo

Panimo: Hercegovačka Pivovara (Heppro)
Alkuperämaa: Bosnia ja Hertsegovina

Tyyli: Premium Lager
Käymistapa: Pohjahiivaolut
Alkoholi: 5,0 %

Kantavierre: 12,1 °P

Maku: Mostarsko Pivo on makea ja miedosti humaloitu olut. Sen maku on hyvin maltainen ja viljainen, mutta samalla myös makean hunajainen sekä kevyesti yrttinen. Jälkimaultaan se on hieman karhea ja yllättävän kuiva.

Tuoksu: Oluen tuoksu on sopivan puhdas ja selkeä. Sen aromia voi luonnehtia heinämäiseksi ja viljaiseksi sekä pehmeän maltaiseksi ja makean hunajaiseksi.



Ulkonäkö ja koostumus: Sen koostumus on keskitäyteläinen ja suutuntuma keskihiilihappoinen sekä hivenen vetinen. Väriltään se on kullankeltainen ja läpinäkyvä sekä vaahtokukaltaan miellyttävän tuuhea ja samettinen.

Loppukommentit: Mostarsko Pivo on hyvä lager olut, jota minulle suositteli paikallinen tarjoilija. Aluksi suhtauduin siihen hieman skeptisesti, mutta se osottautui melko mielenkiintoiseksi tapaukseksi. Se on pelkistetty, mutta miellyttävä olut, jota voisin juoda hyvillä mielin uudestaan. Viimeistään se vakuutti minut, että Hercegovačka Pivovara osaa valmistaa hyviä ja toimivia oluita. Kokonaisuutta tarkasteltaessa uskallan mainostaa sitä koko Ex-Jugoslavian parhaaksi panimoksi, ainakin niiden oluiden osalta, joita olen päässyt maistamaan.

Arvio: 71/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti