15.10.2016

Ožujsko Pivo (Kroatia)

Ožujsko Pivo

Panimo: Zagrebačka Pivovara (MolsonCoors)
Alkuperämaa: Kroatia

Tyyli: Pale Lager
Käymistapa: Pohjahiivaolut
Alkoholi: 5,0 %

Kantavierre: 11 °P

Tarjoilulämpötila: 3°C

Maku: Ožujsko Pivo on hieman makea ja jälkimaultaan kuiva olut. Se on keskiasteisesti humaloitu ja siinä maistuu ruohoinen ja maltainen aromi sekä viljamainen ja kevyesti mausteinen vivahteikkuus. Kokonaisuutta tukee lisäksi hento sitruksisuus.

Tuoksu: Oluen tuoksu on hyvin kevyt ja selkeä. Siinä esiintyy viljamaisen maltainen aromi, joka yhdistyy tuoreen ruohomaiseen ja kevyesti kukkaiseen humalointiin.

Ulkonäkö ja koostumus: Koostumukseltaan olut on keskitäyteläinen tai jopa kevyempi ja sen suutuntuma on matalahiilihappoinen sekä kovin vetinen. Väriltään se on kirkkaan keltainen ja läpinäkyvä sekä vaahtokukaltaan vaalea ja samettinen.

Loppukommentit: Ožujsko on Kroatian jalkapallomaajoukkueen virallinen sponsori. Se on lisäksi maansa myydyin olutmerkki ja sitä löytyy myynnistä aivan kaikkialta ympäri Kroatiaa. Heidän oluitaan olin juonut jo aiemmin muutama vuosi sitten ja niistä jääneet mielikuvat pitivät hyvin paikkansa. Tasoltaan ja odotusarvoltaan niitä voi verrata hyvin suomalaisiin perusolutmerkkeihin, joten sen erikoisempaa makunautintoa niiltä on turha odottaa. Janooni sen kuitenkin kiskaisin...

Arvio: 52/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti