20.10.2016

Kosača (Bosnia ja Hertsegovina)

Kosača Specijalno Crno Pivo

Panimo: Hercegovačka Pivovara (Heppro)
Alkuperämaa: Bosnia ja Hertsegovina

Tyyli: Dunkel/Tmavý
Käymistapa: Pohjahiivaolut
Alkoholi: 6,0 %

Kantavierre: 15 °P

Maltaat: Pale, Caramel, Black Malt

Maku: Kosača on tasapainoinen ja kevyehkö tumma olut. Sen maku on lähinnä paahtomaltainen ja kahvimainen, mutta toisaltaalta myös makean karamellinen sekä herkullisen suklainen. Siinä esiintyy lisäksi tumma hedelmäistä (lähinnä rusinaista) vivahteikkuutta, jolla saadaan aikaiseksi entistä pehmeämpi ja maukkaampi kokonaisuus.

 

Tuoksu: Oluen tuoksu mukailee pitkälti makuaan, ollen kuitenkin hieman pelkistetympi sekä kevyempi. Sen aromista erottuvat selkeimmin paahdettu maltaisuus, kahvimaisuus sekä makea karamellisuus. Ne kaikki ovat hyvin dominoivia tuoksuja ja peittävät alleen lähes kaiken muun.

Ulkonäkö ja koostumus: Oluen koostumus on keskitäyteläinen ja suutuntuma keskihiilihappoinen sekä yllättävän vetinen. Väritys on hyvin kolamainen ja vaahtokukka sopivan tuuhea sekä samettinen.

Loppukommentit: Hercegovačka Pivovara on yksityisessä omistuksessa oleva panimo, joka sijaitsee Bišću Poljussa, Mostarin kaupungissa. Heidän vuotuinen tuotantokapasiteettinsa on nykyisin 50000 hehtolitraa. He ovat panostaneet viime vuosina erittäin nykyaikaisiin tuotantolaitteisiin ja kouluttaneet henkilökuntaansa entistä ammattitaitoisemmaksi. Tämä kaikki näkyy ja tuntuu myös Kosača oluessa, joka tuli myyntiin ensi kerran vuonna 2009. Se oli yksiä matkani ehdottomasti parhaita oluita, joita join ja se on myös kansainvälisellä tasolla ajatellen melko onnistunut luomus.

Arvio: 70/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti