18.10.2016

Pan Lager (Kroatia)

Pan Lager

Panimo: Carlsberg Croatia
Alkuperämaa: Kroatia

Tyyli: Pale Lager
Käymistapa: Pohjahiivaolut
Alkoholi: 4,8 %

Kantavierre: 11 °P

Maku: Pan Lager on keskikatkera, makean maltainen ja ruohomaisesti humaloitu olut. Sen jälkimaussa esiintyy leipämäisiä ja viljaisia sävyjä sekä sen aromista tulee mieleen (jollain erikoisella tavalla) keitetyt vihannekset.

Tuoksu: Tuoksultaan olut on melko epäpuhdas ja jopa tunkkaisen oloinen. Sen aromille tyypillistä on heinämäinen ja ruohoinen alkuasetelma, joka muuttuu loppua kohden enemmän maltaiseksi ja sitrusmaiseksi.

Ulkonäkö ja koostumus: Oluen koostumus on keskitäyteläinen ja suutuntuma keskihiilihappoinen sekä hieman metallinen. Sen väritys on kirkkaan kullankeltainen sekä vaahtokukka vaalea ja samettinen.

Loppukommentit: Pan Lager olutta on valmistettu Kroatiassa vuodesta 1997 lähtien. Sen tölkki-versio, jonka itse join, oli valmistettu Carlsberg Serbian toimesta. Pan-olutmerkki toimii NK Varteks ja NK Slaven Belupo jalkapallojoukkueiden virallisena sponsorina ja on muutenkin näkyvässä asemassa maansa katukuvassa sekä mainonnassa. Sen suosio on kasvanut jatkuvasti ja ei olisi ihme, jos se jossain vaiheessa nousisi kovimpien kilpailijoidensa Ožujskon ja Karlovačkon rinnalle tai jopa ohi. Eroja näillä kolmella on hyvin vähän ja jokainen itse tehköön linjavetonsa siitä, mikä näistä paras ja mikä huonoin...

Arvio: 56/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti