22.10.2016

Sarajevsko Tamno (Bosnia ja Hertsegovina)

Sarajevsko Tamno

Panimo: Sarajevska Pivara
Alkuperämaa: Bosnia ja Hertsegovina

Tyyli: Dunkel/Tmavý
Käymistapa: Pohjahiivaolut
Alkoholi: 4,9 %
Kantavierre: 12,2 °P

Maku: Sarajevsko Tamno on makean paahteinen ja rento olut. Sen jälkimaku on kevyesti metallinen ja vain miedosti katkera. Aromiltaan se on hyvin ruisleipämäinen ja hieman paahtomaltainen, mutta samalla myös makean karamellinen ja pehmeän maitosuklainen. Lisäksi sen maussa esiintyy tumma hedelmäistä vivahteikkuutta.

Tuoksu: Oluen tuoksu on hyvin pehmeä ja kevyt. Sen paahdetun maltainen ja maitosuklainen aromi sekoittuu hienosti makean toffeiseen/karamelliseen sekä tumma hedelmäiseen kokonaisuuteen.

Ulkonäkö ja koostumus: Tämän keskitäyteläisen ja tasapainoisen oluen suutuntuma on keskihiilihappoinen sekä sopivan öljymäinen. Sen kolan väristä ja tummaa runkoa kaunistaa hennon pitsimäinen vaahtokukka.

Loppukommentit: Sarajevsko Tamno on miellyttävä ja helposti nautittava tumma olut. Se edustaa mallikkaasti alueensa oluenpanotaitoa- ja kulttuuria sekä on kaikin puolin Sarajevska Pivaran ehdottomasti paras olut. Aivan huippuluokkaiseksi sitä on mahdotonta kutsua, mutta kohtalaisen hyvä ja toimiva olut se on kuitenkin. Mitään aivan uutta ja ihmeellistä siltä on turha odottaa vaan se keskittyykin edustamaan panimonsa vanhoja perinteitä ja hieman klassisempaa otetta.

Arvio: 64/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti