23.5.2016

Badger Firkin Fox

Badger Firkin Fox

Panimo: Badger (Hall & Woodhouse)
Alkuperämaa: Englanti

Tyyli: Bitter
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 4,6 %

Humalat: Celeia ja Cascade

Maku: Firkin Fox on keksimäisen maltainen ja hieman pähkinäinen olut, jossa maistuu makean toffeinen ja karamellinen aromi. Siinä maistuu lisäksi raikas sitruksisuus sekä sillä on keskikatkera jälkimaku.

Tuoksu: Sen tuoksua hallitsee sitrusmaisen kukkainen humalointi sekä makean karamellinen aromi. Se on lisäksi hennosti mausteinen sekä runsaan keksimäinen ja maltainen.



Ulkonäkö ja koostumus: Koostumukseltaan se on melko kevyt. Sen suutuntuma on keskihiilihappoinen sekä hieman kuiva ja jopa metallinen. Väriltään se on hyvin oranssi ja vaahtokukaltaan vaalea ja pitsimäinen.

Loppukommentit: Badger Firkin Fox on hyvä esimerkki englantilaisesta maukkaasta ja sopivan kevyestä bitter- tyylisestä oluesta. Alkoholipitoisuus siinä on melko matala, mutta makua ja aromia siihen on saatu todella mukavasti. Se on helposti nautittava ja suutuntumaltaan oikeanlainen vaikkakin hivenen metallinen. Itse pidin siitä ja se sopiikin oivallisesti esimerkiksi raikkaaksi kesäolueksi. Suosittelen kokeilemaan tätä ja muita tämän panimon tuotteita.

Hall & Woodhouse on ehdottomasti yksiä suosikki panimoitani Englannissa. Sen historia alkaa jo vuodesta 1777 ja sen omistaa Woodhousen perhe jo seitsemännessä sukupolvessa. Heidän oluitaan (Badger- tuotemerkillä) myydään yli 200 pubissa ympäri Etelä-Englantia sekä lukuisissa kaupoissa niin kotimaassa ja kuin ulkomailla.

Arvio: 76/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti