16.5.2016

BrewDog Hello, My Name is Holy Moose

Hello, My Name is Holy Moose

Panimo: BrewDog
Alkuperämaa: Skotlanti

Tyyli: India Pale Ale (IPA)
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 5,5 %

Kantavierre: 11,2 °P
Katkeroaineet: 37,7 EBU
Väri: 17,6 EBC

Maltaat: Pale Ale
Humalat: Citra, Centennial, Challenger, Bramling Cross ja Mosaic

Erityistietoa: Olut on maustettu mustikoilla, tyrnillä, puolukoilla ja lakoilla, jotka on lisätty keittämisen loppuvaiheessa ennen vierteen viilenemistä.



Maku: Perusmaultaan Holy Moose on hapan ja hieman makea sekä voimakkaasti humaloitu (sitrusmainen ja havuinen) olut. Siinä maistuu runsaan metsämarjainen ja trooppisen hedelmäinen aromi sekä kevyt maltaisuus. Se on lisäksi yrttisen mausteinen ja hyvin aromikas.

Tuoksu: Oluessa tuoksuu hyvin metsämarjainen ja trooppisen hedelmäinen vivahteikkuus joka yhdistyy sitrusmaiseen ja runsaan yrttiseen aromiin. Tuoksu on lisäksi kevyesti maltainen ja havumainen.

Ulkonäkö ja koostumus: Oluella on keskitäyteläinen ja keskihiilihappoinen suutuntuma sekä kevyt ja helposti nautittava koostumus. Väriltään se on tumman punainen sekä vaahtokukaltaan pinkki ja pitsimäinen.

Loppukommentit: BrewDogin Holy Moose on melko erikoinen ja kekseliäs IPA. Siitä erikoisen tekee loppuvaiheessa lisätty metsämarjainen aromi, joka ei ole tyypillistä perinteisille IPA- tyylisille oluille. Minusta se toimii hyvin ja tekee siitä hyvin mielenkiintoisen ja monipuolisen oluen. Humalointi on voimakasta, makua on runsaasti ja koostumus sopivan täyteläinen. Ainoa miinuspuoli, jos niitä pitää etsiä on ehkä hieman liian hapan maku, mutta muuten se on oiva olut.

Arvio: 81/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti