5.5.2016

Svaneke Oktober Fest

Svaneke Oktober Fest

Panimo: Svaneke Bryghus
Alkuperämaa: Tanska

Tyyli: Märzen (Oktoberfest)
Käymistapa: Pohjahiivaolut
Alkoholi: 5,6 %

Kantavierre: 13.8 °P
Katkeroaineet: 23,1 EBU
Väri: 38 EBC

Tarjoilulämpötila: 7°C

Maku: Svaneke Oktober Fest on runsaan hedelmäinen sekä leipämäisen maltainen olut. Siinä maistuu kevyesti sitruksinen sekä makean karamellimainen ja toffeinen aromi. Se on yrttisesti ja hivenen ruohoisesti humaloitu keskikatkera olut.



Tuoksu: Oluen aromi on lähes identtinen sen maun kanssa, mutta siinä humalointi on voimakkaampaa ja se tulee selkeämmin esille. Lisäksi oluen tuoksu on hieman kirpeämpi kuin sen maku.

Ulkonäkö ja koostumus: Tällä keskitäyteläisellä oluella on hieman kuiva ja keskihiilihappoinen suutuntuma. Sen vaahtokukka on vaalea ja hyvin niukka. Väriltään se on raparperimainen ja melko samea.

Loppukommentit: Svaneke Oktober Fest on hyvin erikoinen olut. Sen maku on jotenkin epämääräinen ja poikkeaa melko lailla perinteisestä Märzen-tyylisestä oluesta. Siinä väärät maut nousevat liikaa esille ja myös suutuntuma on kovin erikoinen. Täysin toivoton tapaus se ei ole, mutta kovin paljoa hyviä asioita siitä on vaikea nostaa esille. Omasta mielestäni se on korkeintaan keskiverto olut.

Arvio: 58/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti