18.5.2016

Gotlands Wisby Weisse

Gotlands Wisby Weisse

Panimo: Gotlands Bryggeri
Alkuperämaa: Ruotsi

Tyyli: Hefeweizen
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 5,2 %

Kantavierre: 12,5 °P
Katkeroaineet: 30,5 EBU
Väri: 11 EBC

Tarjoilulämpötila: 6-8 °C

Maku: Wisby Weisse on trooppisen hedelmäinen ja banaaninen olut, jossa maistuu hyvin yrttinen ja mausteinen aromi sekä runsas vehnämaltaisuus. Maku on lisäksi hieman hiivainen, happaman sitruksinen sekä makean toffeinen.



Tuoksu: Oluessa tuoksuu hieman makua voimakkaampi mausteisuus, raikkaampi sitruksisuus sekä runsaampi hiivaisuus. Lisäksi siinä esiintyvä hedelmäisyys on lähinnä banaaninen kun maussa se on puolestaan enemmän trooppisen hedelmäinen. Myös makeutta on niukemmin.

Ulkonäkö ja koostumus: Tällä keskihiilihappoisella oluella on keskitäyteläinen ja suun pintoja peittävä suutuntuma. Väriltään se on kullankeltainen ja hieman samea. Vaahtokukaltaan se on vaalea ja pitsimäinen.

Loppukommentit: Vehnäolueksi Gotlands Wisby Weisse on sopivan miellyttävä ja tavallista hedelmäisempi. Se on sopivan täyteläinen ja helposti nautittava olut. Siinä on riittävästi makua, mutta voimakkaan mausteinen aromi on vedetty jopa liian pitkälle. Humalointia siinä olisi voinut olla runsaammin, sillä se peittyy melkolailla muiden vahvempien aromien alle. Ei yhtään hullumpi olut, mutta tällä kertaa se ei sopinut omaan makuuni.

Arvio: 62/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti