26.5.2016

Höss Doppel-Hirsch

Höss Doppel-Hirsch

Panimo: Privatbrauerei Höss der Hirschbräu
Alkuperämaa: Saksa

Tyyli: Doppelbock
Käymistapa: Pohjahiivaolut
Alkoholi: 7,2 %

Kantavierre: 18,5 °P
Katkeroaineet: 19,2 EBU
Väri: 53 EBC

Maltaat: Wieniläiset Palemaltaat ja paahdetut maltaat
Humalat: Hallertauer ja Tettnanger

Maku: Oluessa maistuu paahdetun maltainen ja yrttisen mausteinen aromi sekä runsas alkoholisuus. Maku on lisäksi makean karamellinen ja toffeinen sekä tumman hedelmäinen. Olut on myös keskiasteisesti humaloitu ja keskikatkera.


Tuoksu: Sen tuoksu on hyvin mielenkiintoinen. Siitä löytyy tummaa hedelmäisyyttä ja paahdettua maltaisuutta sekä samalla hieman leipäinen ja keksimäinen aromi. Se on lisäksi melko makea (karamellinen) ja mausteinen sekä miedosti alkoholinen.

Ulkonäkö ja koostumus: Olut on täyteläinen ja suutuntumaltaan keskihiilihappoinen sekä hyvin öljymäinen. Sen väritys on tumman ruskea sekä vaahtokukka vaalea ja erittäin tuuhea.

Loppukommentit: Höss Doppel-Hirsch oli erittäin miellyttävä ja sopivan täyteläinen Doppelbock. Sen makumaailma oli perin runsas ja aromi sangen mielenkiintoinen. Ainoa selkeä miinus siinä oli hyvin alkoholinen aromi joka ilmeni sekä maussa että tuoksussa. Humalointi oli sopivaa ja sitä oli riittävästi tälle oluttyylille. Kokonaisuutena se oli hyvin valmistettu ja tyylikäs saksalainen olut. Sitä voin suositella nauttimaan varsinkin Joulun aikoina.

Arvio: 80/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti