8.5.2016

Gwiniz Du

Gwiniz Du

Panimo: Britt (Brasserie de Bretagne)
Alkuperämaa: Ranska

Tyyli: Perinteinen Ale
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 5,4 %

Maku: Gwiniz Du on tumman hedelmäinen ja makean karamellimainen olut, jossa maistuu selkeästi paahdetun maltainen sekä hieman keksimäinen aromi. Se on lisäksi keskikatkerasti humaloitu ja melko hiivainen.

Tuoksu: Oluelle on hyvin ominaista yrttinen ja mausteinen aromi sekä kukkamainen humalointi. Tuoksultaan se on hyvin makea, karamellimainen sekä paahdetun maltainen. Siinä tuoksuu lisäksi runsaan hedelmäinen ja jyvämäinen vivahteikkuus sekä kevyt hiivaisuus.


Ulkonäkö ja koostumus: Tämän keskihiilihappoisen ja öljymäisen suutuntuman omaava olut on keskitäyteläinen ja yllättävän raikas. Sen väritys on viininpunainen ja vaahtokukka kevyt ja melko vaalea.

Loppukommentit: Moni ei tiedä tai ei muista, että Ranskassa osataan tehdä myös mainioita oluita ja tässä yksi niistä. Maultaan se on hyvin runsas ja monimuotoinen, kokonaisuutena melko herkullinen. Se on hyvin pehmeä ja sopivan raikas olut, joka on miellyttävä juoda. Aivan täydellinen se ei ole, mutta ansaitsee ehdottomasti kehut. Ainakin omasta mielestäni se on kokeilemisen arvoinen olut ja hyvä sellainen.

Arvio: 86/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti