19.5.2016

NovaBirra Big Nose Triple

NovaBirra Big Nose Triple

Panimo: Brouwerij De Ranke
Alkuperämaa: Belgia

Tyyli: Abbey Tripel
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 9,0 %

Maltaat: Pilsner, Pale Ale & Münich
Humalat: Nugget & Willamette

Maku: Tälle oluelle tyypillistä on makean maltainen sekä hiivaisen mausteinen ja hieman yrttinen aromi. Siinä maistuu lisäksi hyvin karamellinen ja hunajainen makeus sekä runsas hedelmäisyys. Lisäksi olut on sitrusmaisesti ja kukkaisesti humaloitu ja omaa pitkäkestoisen ja vahvan jälkimaun.

Tuoksu: Oluen tuoksu on hyvin makea (toffeinen ja karamellinen), runsaan belgihiivainen sekä melko yrttinen ja mausteinen. Se on lisäksi pehmeän maltainen ja hedelmäinen sekä hieman sitruksinen.

Ulkonäkö ja koostumus: Oluen suutuntuma on täyteläinen sekä keskihiilihappoinen ja jopa hieman kermainen. Sen meripihkan väristä runkoa koristaa vaalea ja sopivan tuuhea vaahtokukka.

Loppukommentit: Big Nose Triple ansaitsee kehuja ennen kaikkea runsaasta ja hyvin onnistuneista mallassekoituksestaan sekä voimakkaasta humaloinnistaan. Abbey Tripel- tyylilajissaan se on hyvin arvostettu olut ja ei suotta. Se on hyvin valmistettu ja miellyttävän täyteläinen olut, joka varmasti tarjoaa rahoilleen vastinetta. Aivan parhaimpien belgialaisten oluiden joukkoon sitä en voi sijoittaa, mutta hyvä olut se silti on. Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen luomus.

Arvio: 75/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti