11.5.2016

Williams Brothers Profanity Stout

Williams Brothers Profanity Stout

Panimo: Williams Brothers (Heather Ales)
Alkuperämaa: Skotlanti

Tyyli: Imperial Stout
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 7,0 %

Kantavierre: 17,1 °P
IBU-arvo: 41

Maltaat: Lager Malt, Oats, Roast Barley, Dark Crystal, Malted Wheat, Chocolate Malt
Humalat: Nelson Sauvin, First Gold, Centennial, Amarillo

Maku: Oluessa maistuu paahdetun maltainen, tumman hedelmäinen sekä suklainen aromi. Sen maku on lisäksi hyvin kahvimainen ja kukkainen. Siitä voi erottaa lisäksi hivenen lakritsista ja vaniljaista vivahteikkuutta sekä keskikatkeran jälkimaun.

Tuoksu: Sen tuoksu on tumman hedelmäinen ja paahdetun maltainen. Se on kukkaisesti humaloitu ja siinä tuoksuu pehmeän suklainen ja kahvimainen aromi. Myös hentoa lakritsisuutta on havaittavissa.

Ulkonäkö ja koostumus: Olut on lähes täyteläinen ja suutuntumaltaan kevyesti hiilihappoinen ja öljymäinen. Väriltään se on yön musta ja sen runkoa päällystää beigen värinen sekä kermainen vaahtokukka.

Loppukommentit: Profanity Stout on kohtalaisen hyvä olut. Sen aromi on hyvin tumma paahteinen ja voimakas, mutta silti kuitenkin hyvin pehmeä ja tasapainoinen. Suutuntumaltaan se on juuri sopiva ja kokonaisuutena muutenkin melko miellyttävä. Se on olut, jota voisi juoda mielellään myös uudestaan. Se ei ole aivan Imperial Stout- tyylisten oluiden kärkipäätä, mutta kokeilemisen arvoinen juoma kaikesta huolimatta.

Arvio: 70/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti