30.5.2016

Belhaven 90 Wee Heavy

Belhaven 90 Wee Heavy

Panimo: Belhaven (Greene King)
Alkuperämaa: Skotlanti

Tyyli: Scotch Ale
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 7,4 %

Kantavierre: 15,9 °P
Katkeroaineet: 21,8 EBU
Väri: 61,4 EBC

Maku: Oluessa maistuu paahdetun maltainen ja hieman mausteinen aromi sekä kuivahedelmäisyys. Maku on hyvin makean karamellinen ja fariinisokerimainen sekä hivenen sitruksinen. Jälkimaku on puolestaan melko kuiva ja keskikatkera.

Tuoksu: Perustuoksultaan olut on hyvin makea ja paahteinen sekä kukkaisesti humaloitu. Siinä tuoksuu makean karamellinen ja tumman hedelmäinen aromi sekä paahdetun sokerinen ja maltainen kokonaisuus. 

Ulkonäkö ja koostumus: Olut on keskitäyteläinen ja suutuntumaltaan keskihiilihappoinen sekä hyvin öljymäinen. Sen vaahtokukka on melko kevyt ja vaalea sekä väritys punaruskea.

Loppukommentit: Viime aikoina lähes kaikki kohtaamani Scotch Ale- tyyliset oluet ovat olleet erittäin hyviä ja myöskään Wee Heavy ei tehnyt siinä poikkeusta. Sen runsasarominen ja täyteläinen maku kerta kaikkiaan hurmasi minut. Sen koostumus oli erinomaisen toimiva sekä se oli muutenkin todella hyvin valmistettu olut. Jopa alkoholin aromi oli onnistuttu piilottamaan mainiosti. Se lukeutuu ehdottomasti panimonsa huippuoluisiin ja voin suositella sitä lämpimästi.

Belhaven on Skotlannin vanhin itsenäinen panimo, joka on perustettu jo vuonna 1719. Se toimii osana Greene King- yhtiötä joka valmistaa lukuisia erilaisia oluita ja omistaa mm. oman pubiketjun Skotlannissa. Heidän oluitaan voi ostaa eri puolilta maailmaa niin ruokakaupoista kuin olutravintoloista.

Arvio: 82/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti