28.5.2016

Kekkonen Juhlaolut

Kekkonen Juhlaolut

Panimo: Saimaan Juomatehdas
Alkuperämaa: Suomi

Tyyli: Premium Lager
Käymistapa: Pohjahiivaolut
Alkoholi: 4,2 %

Kantavierre: 10,0° P
Katkeroaineet: 20,0 EBU
Väri: 19,0 EBC

Maltaat: Pilsnermallas ja Värimallas
Humalat: Magnum ja Saaz

Tarjoilulämpötila: 6-8 °C

Maku: Oluen maku on hyvin makea ja karamellinen sekä runsaan maltainen. Siinä maistuu leipäinen ja jyväinen aromi sekä kevyt yrttisyys. Myös tietynasteista keksimäisyyttä on havaittavissa.


Tuoksu: Oluessa tuoksuu leipämäisen maltainen ja makean karamellinen aromi sekä ruohoinen ja kukkainen humalointi. Tuoksua voi kuvailla myös jokseenkin jyväiseksi ja hivenen yrttiseksi.

Ulkonäkö ja koostumus: Tällä melko kevyellä oluella on keskihiilihappoinen ja jopa hieman vetinen suutuntuma. Sen meripihkan väristä runkoa koristaa hyvin tuuhea ja pitsimäinen vaahtokukka.

Loppukommentit: Kekkonen Juhlaolut on kovin yksipuolinen ja tylsä olut, josta on vaikea löytää positiivisia puolia. Se on perusolut, joka sopii hyvin janojuomaksi, mutta sen suurempaa makunautintoa siitä on turha odottaa. Se on myös huonompi kahdesta Kekkonen- sarjan oluesta, joista Keskiolut (4,2%) vie voiton. Oluen kuvaus ja idea on hyvä, mutta itse tuotos ei vain tällä kertaa toiminut. Onneksi heidän panimoltaan löytyy tätä parempia tuotteita, joita on ilo nautiskella.

Arvio: 52/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti