27.5.2016

St. Louis Kriek

St. Louis Kriek Lambic

Panimo: Brouwerij Van Honsebrouck
Alkuperämaa: Belgia

Tyyli: Lambic
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 4,0 %

Tarjoilulämpötila: 5 °C

Erityistietoa: 25 % St. Louis Kriekistä on Obacinskan kirsikkamehua.

Maku: Kriek Lambicissa maistuu hyvin makea ja kirsikkainen aromi. Se on lisäksi melko hapan sekä omaa hieman hedelmäisen ja hyvin sokerisen maun. Se on myös kevyesti mantelinen ja marsipaaninen.

Tuoksu: Oluen tuoksu on ennen kaikkea happaman kirsikkainen sekä makean siirappinen. Siinä esiintyy lisäksi mantelinen aromi, mutta myös marsipaanimaisuutta on havaittavissa.

Ulkonäkö ja koostumus: Koostumukseltaan olut on keskitäyteläinen ja helposti juotava. Sen suutuntuma on keskihiilihappoinen ja hivenen öljymäinen. Väriltään olut on tumman punainen ja vaahtokukaltaan pinkki sekä pitsimäinen.

Loppukommentit: St. Louis Kriek on kohtalainen marjaolut, jonka aromi voisi olla vielä puhtaampi. Kokonaisuutena se on aika kelvollinen, mutta laadullisesti sekä makumaailmaltaan se jää jälkeen parhaimmista Lambic- tyylisistä oluista. Sen suutuntuma on miellyttävä ja sopivan raikas. Se on helppo olut päästä sisään mielenkiintoisten marjaoluiden maailmaan, jos niitä ei ole vielä paljoa juonut tai päässyt kokeilemaan. Myöhemmissä julkaisuissani tulen esittelemään vielä monta maailman aivan huippupään marjaolutta kunhan sinne asti kerkiän.

Arvio: 70/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti