10.5.2016

Jopen Hoppenbier

Jopen Hoppenbier

Panimo: Jopen B.V.
Alkuperämaa: Hollanti

Tyyli: Belgityylinen ale
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 6,8 %

Kantavierre: 16 °P
Katkeroaineet: 40 EBU

Humalat: Hallertau

Tarjoilulämpötila: 7-9 °C

Maku: Maultaan olut on melko mausteinen (lähinnä neilikkainen), makean maltainen ja karamellimainen sekä tuoreen hedelmäinen. Siinä maistuu lisäksi perin hiivainen aromi sekä hyvin yrttinen ja ruohoinen humalointi. Jälkimaku on lisäksi järin katkera ja pitkäkestoinen.

Tuoksu: Oluen tuoksu on erittäin makea (hunajainen) ja vahvasti mausteinen. Siinä tuoksuu lisäksi runsaan hedelmäinen ja sitrusmainen aromi sekä tukeva hiivaisuus.

Ulkonäkö ja koostumus: Olut on keskitäyteläinen ja sen suutuntuma on suun pintoja peittävä ja melko hapokas. Väriltään se on tumman oranssi ja erittäin samea. Sen vaahtokukka on vaalea ja hieman kermainen.

Loppukommentit: Jopen Hoppenbier on Haarlemin kaupungin vanhan reseptin mukaisesti (v.1501) valmistettu perinteinen belgityylinen ale. Sen aromi on hyvin vahva ja jakaa varmasti mielipiteitä. Sen suurin ongelma on runsas mausteisuus ja hiivaisuus, jotka peittävät alleen osan miedommista aromeista. Rakenteellisesti se on kuitenkin toimiva ja humaloinniltaan melko voimakas. Se on kelpo olut, mutta itse en siitä suuremmin innostunut.

Arvio: 68/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti