13.5.2016

Bevog Tak Pale Ale

Bevog Tak Pale Ale

Panimo: Bevog Brewery
Alkuperämaa: Itävalta

Tyyli: American Pale Ale (APA)
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 5,5 %

IBU-arvo: 35

Maku: Bevog Takissa maistuu selkeimmin trooppisen hedelmäinen (persikkaa, ananasta & mangoa) ja raikkaan sitruksinen aromi. Se on lisäksi runsaan maltainen ja makean karamellinen sekä ruohoisesti ja havumaisesti humaloitu. Jälkimaku on keskipitkä ja keskikatkera.

Tuoksu: Oluen tuoksu on lähes identtinen sen maun kanssa. Poikkeuksena siinä on kuitenkin voimakkaampi sitruksinen (appelsiinin ja greipin) aromi sekä hiivaisuus, joka puskee esille.

Ulkonäkö ja koostumus: Olut on keskitäyteläinen ja sillä on matala hiilihappoinen sekä hieman öljymäinen suutuntuma. Sillä on meripihkan värinen runko ja sen vaahtokukka on hyvin tuuhea sekä hennosti kermainen.

Loppukommentit: Tämän craft beerin valmistuksessa on käytetty 2 eri mallasta ja 4 eri humalalajia. Tämä tekee oluen mausta erittäin monipuolisen ja vivahteikkaan. Eniten pidän siinä runsaan hedelmäisestä aromista ja vähiten puolestaan hieman liian kirpeästä sitruksisuudesta. Siinä pehmeän maltainen ja makean karamellimainen aromi kuitenkin tasapainottavat aromia jonkin verran. Kokonaisuutena se on kelpo olut ja varmasti ainakin kokeilemisen arvoinen juoma kokemus.

Arvio: 71/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti