1.5.2016

Schützengarten Gallus 612

Schützengarten Gallus 612

Panimo: Brauerei Schützengarten
Alkuperämaa: Sveitsi

Tyyli: Perinteinen Ale
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 5,6 %

Maku: Maultaan olut on runsaan hedelmäinen, paahdetun maltainen sekä hyvin yrttinen ja mausteinen (lähinnä katajainen). Siinä maistuu lisäksi hieman tamminen sekä makean karamellimainen aromi.

Tuoksu: Oluen tuoksu on hyvin hedelmäinen ja marjainen sekä paahdetun maltainen. Se on lisäksi hennon yrttinen ja katajainen sekä makean karamellimainen. Myös mietoa pähkinän aromia on havaittavissa.

Ulkonäkö ja koostumus: Tämä keskitäyteläinen olut on suutuntumaltaan keskihiilihappoinen sekä öljymäinen. Sen vaahtokukka on vaalea ja pitsimäinen ja runko on väriltään punaruskea. 

Loppukommentit: Gallus 612 on hyvä ja poikkeuksellinen olut. Sen mausteinen ja erittäin runsas maku tekevät siitä todella mielenkiintoisen ja nautinnollisen. Se on vain miedosti katkera ja sopivan kevyt olut, jossa humalointi peittyy lähes kokonaan muuten vahvojen aromien alle. Sen suutuntuma on mukavan täyteläinen ja koostumus muutenkin onnistunut. Se on ehdottomasti yksiä parhaita sveitsiläisiä oluita joita olen juonut, mutta todettakoon vielä, että sen vahva-arominen maku jakaa varmasti mielipiteitä.

Arvio: 78/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti