25.5.2016

Svaneke Skøre Elg

Svaneke Skøre Elg

Panimo: Svaneke Bryghus
Alkuperämaa: Tanska

Tyyli: Schwarzbier
Käymistapa: Pohjahiivaolut
Alkoholi: 5,7 %

Kantavierre: 13.2 °P
Katkeroaineet: 31,2 EBU
Väri: 144 EBC

Tarjoilulämpötila: 12 °C 

Maku: Oluen maku on paahdetun maltainen, tumman suklainen ja kaakaoinen sekä miedosti lakritsinen. Siinä maistuu lisäksi tumman hedelmäinen ja hennosti mausteinen aromi sekä se on keskiasteisesti humaloitu ja jälkimaultaan hieman kuiva.



Tuoksu: Oluessa tuoksuu hieman paahteinen ja kahvimainen aromi sekä makea karamellisuus. Siinä runsas suklaisuus sekoittuu tumman leipäiseen ja maltaiseen aromiin. Humalointia voi erottaa, mutta se on hyvin kevyttä.

Ulkonäkö ja koostumus: Tällä keskitäyteläisellä oluella on öljymäinen ja kevyesti hiilihappoinen suutuntuma. Väriltään se on mustanruskea ja hyvin samea. Sen beigen värinen vaahtokukka on sopivan tuuhea ja hieman kermainen.

Loppukommentit: Valitettavasti jouduin jälleen kerran pettymään Svaneken panimon olueeseen. Heidän tuotteensa jäävät järjestelmällisesti jälkeen Tanskan muiden huippupanimoiden laadusta. Sen koostumus oli niitä ainoita asioita, joista tässä oluessa oikeasti pidin. Sen aromi (lähinnä maku) jäi kauksi siitä, mitä tältä oluelta odotin. Seuraavalta heidän tuotteeltaan, jonka käsiini saan, toivon selkeää tasonnostoa.

Arvio: 57/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti