29.5.2016

Brooklyn Sorachi Ace

Brooklyn Sorachi Ace

Panimo: Brooklyn Brewery
Alkuperämaa: USA

Tyyli: Saison
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 7,6 %

Kantavierre: 15.4 °P

Maltaat: German Pilsner
Humalat: Sorachi Ace (Washington, USA)
Hiivat: Belgihiiva ja Champagne hiiva

Maku: Sorachi Ace on maultaan tuoreen ruohoinen ja kukkamainen sekä sitrusmaisen yrttisesti humaloitu. Siinä maistuu hedelmäinen ja pehmeän maltainen aromi sekä runsas hiivaisuus. Makua voi kuvailla lisäksi hieman happamaksi sekä jälkimaultaan keskikatkeraksi.


Tuoksu: Tuoksua hallitsee sitruksisen hedelmäinen sekä yrttisen mausteinen aromi. Sen hyvin ruohoinen sekä tuhdisti hiivainen aromi täydentävät kokonaisuutta.

Ulkonäkö ja koostumus: Tämä keskitäyteläinen ja suodattamaton olut jälkikäy pullossa. Sen voimakkaasti hiilihappoinen ja hieman öljymäinen suutuntuma tekee siitä hyvin miellyttävän ja raikkaan oluen. Sen sameaa ja kullankeltaista runkoa päällystää erittäin tuuhea ja pitsimäinen vaahtokukka.

Loppukommentit: Sorachi Ace on yksiä tähän mennessä parhaita Brooklynin panimon oluita. Se on hyvin mielenkiintoinen ja yllätyksellinen olut, jonka kaikki osa-alueet toimivat tyyllikkäästi. Siinä eniten minua miellyttivät sen pelkistetty humalointi sekä onnistunut hiivasekoitus. Saison- tyyliseksi olueksi se on tyylilajilleen uskollinen ja ansaitsee siksi kokonaisuutena melko hyvän arvosanan.

Arvio: 79/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti