14.5.2016

Sori Brewing Coffee Gorilla Baltic Porter

Sori Brewing Coffee Gorilla

Panimo: Sori Brewing
Alkuperämaa: Viro

Tyyli: Baltic Porter
Käymistapa: Pohjahiivaolut
Alkoholi: 7,0 %

Kantavierre: 18,4 °P
Katkeroaineet: 45 EBU
Väri: 170 EBC

Maku: Oluessa maistuu paahdetun maltainen, makean karamellinen ja kahvinen aromi sekä tumma hedelmäisyys. Sen maku on lisäksi hieman kaakaoinen ja tumman suklainen sekä jonkin verran yrttinen ja mausteinen. Se on voimakkaasti humaloitu ja omaa hyvin katkeran jälkimaun.

Tuoksu: Sen tuoksu on hyvin makea ja kahvimainen. Siinä tuoksuu toffeinen ja karamellinen sekä kaakaoinen ja mokkainen aromi sekä paahdettu maltaisuus. Tuoksu on lisäksi hennosti vaniljainen.

Ulkonäkö ja koostumus: Olut on lähes täyteläinen ja suutuntumaltaan lisäksi hieman öljymäinen ja keskihiilihappoinen. Väriltään se on mustanruskea ja vaahtokukaltaan kermainen ja melko niukka.

Loppukommentit: Sori Brewingin Coffee Gorilla on tyylikäs olut, joka tuskin jättää ketään kylmäksi. Se on erittäin runsas ja hyvin aromikas olut, josta ei monimuotoisuutta paljoa puutu. Se on nautinnollinen ja helposti lähestyttävä olut, jonka hyvin täyteläinen suutuntuma tekee siitä miellyttävän juoda. Tyyliltään Baltic Porter poikkeaa muista porter- tyylisistä oluista käymistavaltaan (se on pohjahiivaolut kun muut porter- tyylit ovat pintahiivaoluita) ja se on jo siksi kokeilemisen arvoinen, suosittelen lämpimästi.

Arvio: 83/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti