17.5.2016

nanoPruul Vöötkakk

nanoPruul Vöötkakk

Panimo: Genika Õllemeistrid
Alkuperämaa: Viro

Tyyli: Sweet Stout
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 4,5 %

Erityistietoa: Valmistuksen aikana olueeseen on lisätty kaurahiutaleita tuomaa siihen lisää makua ja parempaa koostumusta.

Maku: Oluessa maistuu paahdetun maltainen, tumman hedelmäinen ja marjainen aromi sekä kevyt suklaisuus. Sen maku on lisäksi hennosti lakritsinen ja hivenen tupakkamainen. Humalointi on keskiasteista ja jälkimaku hieman katkera.

Tuoksu: Oluen tuoksu on makean karamellinen ja paahdetun maltainen sekä hennosti mausteinen. Se on lisäksi hieman kahvimainen ja suklainen sekä tumman hedelmäinen (lähinnä rusinainen).

Ulkonäkö ja koostumus: Olut on keskitäyteläinen ja voimakkaasti hiilihappoinen sekä hieman öljymäinen. Väriltään se on mustanruskea ja sen runkoa koristaa hurjan eloisa ja super tuuhea vaahtokukka. 

Loppukommentit: nanoPruul Vöötkakk oli melko heikko olut. Sen maku oli hyvin epämääräinen ja jotenkin liian kuiva sekä omituisen tuhkamainen. Sitä oli vaikea päästä edes juomaan, sillä se vaahtosi aivan järjettömästi ja vaahto ei meinannut hävitä lainkaan. Koostumus oli jokseenkin siedettävä, mutta kokonaisuutena virolaiseksi pienpanimo olueksi se oli ehdottomasti pettymys. En suosittele.

Arvio: 55/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti