5.11.2016

Алтайский Ветер "Altai Wind" (Venäjä)

Алтайский Ветер

Panimo: JSC "SUN InBev" (Anheuser-Busch)
Alkuperämaa: Venäjä

Tyyli: India Pale Ale (IPA)
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 5,6 %
Kantavierre: 13,5 °P
IBU-arvo: 34

Maku: Алтайский Ветер on melko miedosti humaloitu olut (IPA:ksi). Tästä huolimatta sen jälkimaku on yllättävän katkera ja kuiva. Sen makean karamellista ja viljaista aromia kohentaa hieman yrttinen ja havumainen vivahteikkuus. Sen maku on lisäksi tuoreen hedelmäinen ja kevyesti sitruksinen.

Tuoksu: Oluen tuoksu muistuttaa enemmän perinteistä IPA:a kuin sen maku. Se on hyvin greippisen sitruksinen ja havumainen, mutta siitä löytyy makean karamellista ja leipämäistä tuoksua.

Ulkonäkö ja koostumus: Oluen koostumus on keskitäyteläinen ja sen suutuntuma hyvin hiilihapokas sekä eloisa. Sen vaalean meripihkamaista runkoa koristaa samettisen tuuhea vaahtokukka.

Loppukommentit: "Altai Wind" on yksi kolmesta Siberian Crownin uutuusoluesta. Niissä kaikissa on teemana Siperian luonto ja sen eläimet. Aiemmin Huhtikuussa esittelin heidän Amurin tiikeri oluessa ja huomenna vuorossa on vielä Taigan ruskeakarhu. Nämä kaikki kolme olutta ovat olleet todella hyviä ja mielenkiintoisia uutuuksia ja uskallan väittää niitä yksiksi parhaista venäläisoluista koskaan. Joku muu saattaa olla toista mieltä, mutta ainakin omaan makuuni ne ovat sopineet loistavasti. Niiden teemoitus aina nimestä olueksi asti on onnistunut oivallisesti ja suosittelen lämpimästi niitä kokeilemaan, jos jostain niitä käsiinne saatte.

Arvio: 73/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti