9.11.2016

Korça Pils e Zezë (Albania)

Korça Pils e Zezë

Panimo: Birra Korça
Alkuperämaa: Albania

Tyyli: Dunkel/Tmavý
Käymistapa: Pohjahiivaolut
Alkoholi: 4,5 %

Maku: Korça Pils on melko miedosti humaloitu ja pehmeä olut. Sen maku on lähinnä paahtomaltainen ja makean karamellinen, mutta siinä maistuu myös ruisleipämäinen ja pähkinäinen vivahteikkuus. Maku on lisäksi hieman maitosuklainen ja kokonaisuutena miellyttävän tasapainoinen.

Tuoksu: Oluen tuoksu on hyvin makea (karamellinen ja fariinisokerimainen) ja paahteinen. Sen aromi on lisäksi hieman ruisleipämäinen ja siinä esiintyy pähkinäistä vivahteikkuutta.



Ulkonäkö ja koostumus: Oluen koostumus on keskitäyteläinen ja suutuntuma keskihiilihappoinen sekä öljymäinen. Runko on väriltään lähes pikimusta ja vaahtokukka vaalea sekä melko samettinen.

Loppukommentit: Pils e Zezëä valmistaa Birra Korça niminen panimo. Se on perustettu vuonna 1928 ja se on tällä hetkellä maansa kolmanneksi suurin oluenvalmistaja. Vuonna 2004 siitä tuli IHB Groupin tytäryhtiö ja uusien investointien ansiosta sen tuotantomäärä kymmenkertaistui 120 000 hehtolitraan vuodessa. Korça Pils oli ensimmäinen olut, jonka join kyseiseltä panimolta. Se antoi minulle positiivisen kuvan heidän toiminnastaan ja uskon vahvasti ostavani jatkossa myös muita heidän oluitaan, jos niihin vielä jossain törmään.

Arvio: 61/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti