7.11.2016

Birra Tirana Kuqalashe (Albania)

Birra Tirana Kuqalashe

Panimo: Birra Malto
Alkuperämaa: Albania

Tyyli: Pale Lager
Käymistapa: Pohjahiivaolut
Alkoholi: 4,1 %

Maku: Birra Tirana Kuqalashe on melko kuiva ja miedosti humaloitu olut. Siinä maistuu makean maltainen ja viljainen vivahteikkuus sekä ruohomainen ja yrttisen mausteinen humalointi. Maku on lisäksi hieman hedelmäinen sekä kevyesti metallimainen.

Tuoksu: Oluen tuoksu on todella makea ja erikoisen maissinen. Muutoin sen aromia voi luonnehtia maltaiseksi ja viljamaiseksi sekä tuoreen ruohomaiseksi ja hennosti hedelmäiseksi.




Ulkonäkö ja koostumus: Sen koostumus on melko kevyt ja suutuntuma keskihiilihappoinen sekä hieman vetinen. Väriltään se on kuparinkeltainen ja kirkas sekä vaahtokukaltaan vaalea ja hyvin niukka.

Loppukommentit: Birra Malto on Albanian suurin ja tunnetuin panimo, joka on perustettu vuonna 1961. Se yksityistettiin vuonna 2001 ja sen nykyinen tuotantokapasiteetti on 195 000 hehtolitraa vuodessa. Yrityksellä on vientiä lähinnä Kosovoon ja Yhdysvaltoihin. Itse Kuqalasheen tutustuin ensi kertaa vuonna 2012, jolloin viimeksi vierailin Albaniassa. Sen pullo ja etiketti olivat muuttuneet täysin, mutta muutoin juoma oli vanha tuttu. Omaan makuuni se on hieman liian tylsä, mutta se ei poista sitä faktaa, että se on perinteinen ja tyylikäs perusolut, jolle kysyntää varmasti riittää.

Alla esimerkkiä suomalaisille olutpanimoille toimivasta ja rohkeasta olutmainonnasta ;)

https://www.youtube.com/watch?v=a5RAoIUm4l0

Arvio: 53/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti