30.11.2016

Laško Dark (Slovenia)

Laško Dark

Panimo: Pivovarna Laško
Alkuperämaa: Slovenia

Tyyli: Dunkel/Tmavý
Käymistapa: Pohjahiivaolut
Alkoholi: 5,9 %

Kantavierre: 13,7 °P

Maku: Laško Dark on paahteinen ja makea olut. Sen jälkimaku on hieman kuiva ja melko miedosti katkera. Oluessa maistuu paahtomaltainen ja makean karamellinen aromikkuus sekä miellyttävä ruisleipämäisyys ja tumma suklaisuus. Myös hennosti kahvimaisia vivahteita on havaittavissa.

Tuoksu: Perusaromiltaan olut on hieman savuinen ja makea (karamellinen). Muutoin sen tuoksua voi luonnehtia paahdetun maltaiseksi, ruisleipämäiseksi sekä tumma suklaiseksi.

Ulkonäkö ja koostumus: Tämän keskitäyteläisen oluen suutuntuma on keskihiilihappoinen sekä hieman öljymäinen. Rungoltaan se on mustanruskea ja hyvin samea sekä vaahtokukaltaan beigen värinen ja miellyttävän tuuhea.

Loppukommentit: Laško Dark olutta valmistettiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1900, mutta silloin kuitenkin vielä eri nimellä. Se on mielestäni paras Laško-tuotemerkin oluista ja sitä voikin mainostaa melko hyväksi ja toimivaksi dunkel/tmavý-tyyliseksi juomaksi. Muutenkin se oli yksiä reissuni positiivisimpia yllätyksiä ja se on kaiken kaikkiaan olut, jota voisin juoda myöhemminkin uudestaan.

Arvio: 69/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti