4.11.2016

Onogošt Svijetlo Pivo (Montenegro)

Onogošt Svijetlo Pivo

Panimo: Trebjesa Brewery (MolsonCoors)
Alkuperämaa: Montenegro

Tyyli: Pale Lager
Käymistapa: Pohjahiivaolut
Alkoholi: 4,6 %

Maku: Onogošt Svijetlo Pivo on yllättävän monipuolinen olut. Sen päämaku on maltainen ja viljamainen, mutta siinä maistuu myös makean hunajaisuus sekä mieto hedelmäisyys. Lisäksi sen korkeintaan keskiasteista humalointia voi luonnehtia miedosti sitruksiseksi sekä hivenen yrttimäiseksi.

Tuoksu: Oluen tuoksu on hieman yksinkertaisempi, mutta siitä huolimatta tyylikäs. Sen maltaista ja viljaista kokonaisuutta pehmentää hieman maissinen sekä kevyesti hedelmäinen aromikkuus.



Ulkonäkö ja koostumus: Koostumukseltaan olut on keskitäyteläinen ja suutuntumaltaan keskihiilihappoinen sekä melko vetinen. Väriltään olut on kuparinkeltainen sekä sen vaahtokukka vaalea ja pitsimäinen.

Loppukommentit: Onogošt on Trebjesa Breweryn 120-vuotis juhlaolut. Se lukeutui panimonsa parhaimmistoon ja oli muutenkin hyvä ja toimiva ja perusolut. Aromia siinä oli riittävästi ja suutuntuma sopivan kevyt lager-tyyliseksi olueksi. Siihen on hyvä päättää Montenegron oluiden läpikäynti ja jatkaa kohti seuraavia arvosteluja.

Arvio: 66/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti