13.11.2016

Birra PR Prishtina Pilsner (Kosovo)

Birra PR Prishtina Pilsner

Panimo: ELNOR Prishtina Brewery / Birra Priština
Alkuperämaa: Kosovo

Tyyli: Pale Lager
Käymistapa: Pohjahiivaolut
Alkoholi: 4,2 %

Maku: Prishtina Pilsner on hyvin perinteinen lager-tyylinen olut. Sen makean maltaista, pehmeän karamellista ja runsaan viljaista aromia siivittää ruohomainen/heinäinen humalointi. Sen jälkimaku on lievästi katkera sekä melko lyhytkestoinen.

Tuoksu: Tuoksultaan olut on hieman epäpuhdas ja turhan sekava. Siinä maissinen ja viljainen kokonaisuus tukeutuu makean maltaiseen ja hennosti hedelmäiseen aromikkuuteen.




Ulkonäkö ja koostumus: Olut on kevyt, keskihiilihappoinen sekä yllättävän vetinen. Sen runko on kirkas ja kullanvärinen sekä vaahtokukka vaalea ja pitsimäinen.

Loppukommentit: Birra Priština aloitti toimintansa vuonna 2014. Se sijaitsee Prishtinën kaupungissa Kosovossa ja valmistaa olutta vanhan saksalaisen Reinheitsgebot-puhtauslain mukaisesti. Se on yksi kolmesta tunnetusta kosovolais panimosta, joista kahteen minulle oli ilo ja kunnia tutustua. Sen valmistama Pilsner-olut ei ollut kovinkaan erikoinen ja jäi muistoihini ainoastaan eksoottisena ja mielenkiintoisena tuttavuutena. Se oli käsittääkseni heidän panimonsa ainoa olut ja siksi muita heidän tuotoksiaan en päässyt blogissani esittelemään.

Arvio: 55/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti