2.11.2016

Nikšićko Tamno (Montenegro)

Nikšićko Tamno

Panimo: Trebjesa Brewery (MolsonCoors)
Alkuperämaa: Montenegro

Tyyli: Schwarzbier
Käymistapa: Pohjahiivaolut
Alkoholi: 6,2 %
Kantavierre: 14,8 °P
Tarjoilulämpötila: 3-5 °C

Maku: Nikšićko Tamno on sopivan monipuolinen ja pehmeä olut. Sen maku on hyvin paahtomaltainen ja makean karamellinen, mutta siinä maistuu myös miedon suklainen ja ruisleipämäinen vivahteikkuus. Lisäksi sen makua voisi kutsua myös hieman hedelmäiseksi ja miedosti katkeraksi.

Tuoksu: Oluen tuoksu on melko runsas ja miellyttävä. Sen paahdetun maltainen ja makean karamellinen aromikkuus tukeutuu hyvin suklaiseen ja kevyesti marjamaiseen kokonaisuuteen. Aromi on lisäksi (makunsa kaltaisesti) hieman ruisleipämäinen.

Ulkonäkö ja koostumus: Olut on keskitäyteläinen ja suutuntumaltaan keskihiilihappoinen sekä hieman öljymäinen. Väriltään se on mustanruskea ja valoa läpäisemätön sekä vaahtokukaltaan kevyt ja pitsimäinen.

Loppukommentit: Nikšićko Tamno on kohtalainen Schwarzbier, joka mielestäni panimonsa paras olut. Se on hyvin valmistettu ja sopivalla alkoholipitoisuudella varustettu kokonaisuus. Sen makumaailma on mukavan runsas ja tasapainoinen ja se tekee siitä nautinnollisen oluen juoda. Vaikka se oli yksiä reissuni parhaita oluita niin ei siitä ole realistisesti haastamaan tyylilajinsa parhaimmistoa.

Arvio: 67/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti