12.11.2016

Birra Peja Pilsner (Kosovo)

Birra Peja Pilsner

Panimo: Birra Peja
Alkuperämaa: Kosovo

Tyyli: Pils (Pilsener)
Käymistapa: Pohjahiivaolut
Alkoholi: 4,2 %

Kantavierre: 10,5 °P

Maku: Peja Pilsner on makea (hunajainen) ja mausteinen (pippurinen) olut. Sen maltaista ja viljamaista kokonaisuutta rytmittää kevyesti hedelmäinen ja heinäinen aromikkuus. Jälkimaku on hieman katkera ja metallimainen.

Tuoksu: Oluen tuoksu on maltainen, viljainen ja leipämäinen. Aromiltaan se on lisäksi melko makea (hunajainen), hyvin selkeä ja ehdottomasti jollain asteella heinämäinen.


Ulkonäkö ja koostumus: Sen koostumus on melko kevyt ja suutuntuma matalahiilihappoinen sekä hieman vetinen. Sen kullanväristä ja läpinäkyvää runkoa päällystää vaalea sekä pitsimäinen vaahtokukka.

Loppukommentit: Birra Peja on vuonna 1971 perustettu panimo. Se sijaitsee Pećin (Pejan) kaupungissa Kosovossa. Sen nykyinen tuotantokapasiteetti on 900 000 hehtolitraa vuodessa. Oluiden lisäksi panimo valmistaa erilaisia pullotettuja vesiä. Kosovolaiset oluet olivat minulle entuudestaan tuntemattomia, mutta nyt pääsin maistamaan niitä vihdoin Prizrenin kaupungissa Kosovossa. Sieltä löytyi myös paljon albanialaisia oluita, sillä Kosovon albaanit ovat suuri väestönryhmä Kosovossa. Toista maata olivat taas serbialaiset oluet, joita ei näkynyt missään, sillä Serbia ei ole vielä tänä päivänä tunnustanut Kosovoa itsenäiseksi valtioksi ja pitää sitä edelleen osana omaa maataan.

Arvio: 52/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti