22.11.2016

LAV Pivo (Serbia)

LAV Pivo

Panimo: Carlsberg Serbia
Alkuperämaa: Serbia

Tyyli: Pale Lager
Käymistapa: Pohjahiivaolut
Alkoholi: 5,0 %

Kantavierre: 11,13 °P

Maku: LAV Pivo on miellyttävä ja tasapainoinen peruslager. Aromiltaan se on leipämäisen maltainen ja viljamainen sekä raikkaan sitruksinen ja kevyesti hedelmäinen. Sen jälkimaku on keskikatkera ja tuoreen ruohomainen.

Tuoksu: Oluen tuoksu on melko kevyt ja sopivan raikas. Siinä maltainen ja mausteinen aromi yhdistyy sitruksiseen ja ruohomaiseen kokonaisuuteen.



Ulkonäkö ja koostumus: Olut on keskitäyteläinen ja suutuntumaltaan keskihiilihappoinen sekä hieman vetinen. Sen kullanväristä ja kirkasta runkoa päällystää vaalea sekä pitsimäinen vaahtokukka.

Loppukommentit: Carlsberg Serbia toimii Bačka Palankan kaupungissa Serbiassa. Kyseinen yksikkö on ollut Carlsbergin omistuksessa vuodesta 2003 lähtien ja sen vuotuinen tuotantokapasiteetti on 1 700 000 hehtolitraa. Nyt arvostelussa olevaa LAV Pivoa on valmistettu jo vuodesta 1981 lähtien ja se on yksiä perinteisimpiä ja tunnetuimpia oluita Serbiassa. Se oli mielestäni parhaimpia ellei paras serbialainen olut, johon matkallani törmäsin ja siksi se ansaitsee hieman muita paremman arvosanan.

Arvio: 64/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti