16.11.2016

Староградско Red (Makedonia)

Starogradsko Red

Panimo: Koding Gorska
Alkuperämaa: Makedonia

Tyyli: Amber Lager/Vienna
Käymistapa: Pohjahiivaolut
Alkoholi: 5,6 %
Kantavierre: 13,9 °P

Maku: Starogradsko Red on hivenen paahteinen ja erittäin makea olut. Sen leipämäisen maltaista ja makean karamellista pääaromia tukee kuivahedelmäinen sekä kevyesti yrttinen vivahteikkuus. Sen jälkimaku on miedosti katkera ja vain hieman kuiva.

Tuoksu: Oluen tuoksu on hyvin perinteinen ja tyylilajilleen uskollinen. Sen aromi ennen kaikkea maltainen, viljainen ja keksimäinen, mutta toisaalta myös makean karamellinen sekä kevyesti hedelmäinen.

Ulkonäkö ja koostumus: Amber Lageriksi Starogradsko Red on melko kevyt olut. Sen on suutuntuma keskihiilihappoinen sekä hivenen öljymäinen. Väriltään se on kirkkaan meripihkamainen ja vaahtokukaltaan vaalea sekä pehmeän samettinen.

Loppukommentit: Starogradsko Red on ensimmäinen amber lager/vienna-tyylinen olut Makedonian markkinoilla. Sen valmistuksessa on käytetty BEST Red X mallasta, joka antaa oluelle sen punertavan ja omalaatuisen värityksen. Se oli Koding Gorskan oluista oma suosikkini ja muutenkin kohtalaisen hyvä sellainen. Lisää tietoa heidän tuotteistaan löydät heidän Facebook-sivultaan: https://www.facebook.com/starogradsko/

Arvio: 64/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti