17.11.2016

Скопско светло пиво (Makedonia)

Skopsko Svetlo Pivo

Panimo: Pivara Skopje (Heineken)
Alkuperämaa: Makedonia

Tyyli: Pale Lager
Käymistapa: Pohjahiivaolut
Alkoholi: 4,9 %

Kantavierre: 11 °P

Maku: Svetlo Pivon miedosti humaloitua ja hieman kuivaa makua voi luonnehtia ennen kaikkea leipämäisen maltaiseksi ja viljamaiseksi, mutta myös hieman hedelmäiseksi sekä tuoreen ruohomaiseksi.

Tuoksu: Oluen tuoksu on hieman makea sekä melko virkistävä. Siinä tuoksuu maltainen ja viljainen aromikkuus sekä makean maissinen ja kevyesti hedelmäinen vivahteikkuus.

Ulkonäkö ja koostumus: Koostumukseltaan olut on kevyt, keskihiilihappoinen sekä hieman metallinen. Sen runko on kirkkaan kullankeltainen sekä vaahtokukka vaalea ja pitsimäinen.

Loppukommentit: Skopsko on Makedonian tunnetuin ja myydyin olutmerkki. Sitä valmistaa Pivara Skopje, joka aloitti tuotantonsa 92 vuotta sitten vuonna 1924. Se valmistaa 4 olutmerkin lisäksi myös erilaisia pullotettuja vesiä sekä virvoitusjuomia, kuten Coca Colaa. Skopsko-tuotemerkin oluista esittelen seuraavien päivien aikana kolme tunnetuinta ja parhaiten menestyneintä versiota. Esittelykierroksen käynnistää Svetlo Pivo, joka oli omaan makuuni kolmikon huonoin ja epätasapainoisin kokonaisuus. Siitä on siis hyvä lähteä liikkeelle ja suunnata kohti Temnoa ja Smoothia.

Arvio: 51/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti