23.11.2016

Зајечарско пиво (Serbia)

Zaječarsko Svetlo Pivo

Panimo: Heineken Srbija - Zaječar
Alkuperämaa: Serbia

Tyyli: Pils (Pilsener)
Käymistapa: Pohjahiivaolut
Alkoholi: 4,5 %

Kantavierre: 10,7 °P

Maku: Zaječarsko Svetlo Pivo on hieman makea ja melko kevyesti humaloitu olut. Sen makean maltaista ja leipämäistä kokonaisuutta seuraa kevyesti hedelmäinen sekä maissinen aromikkuus. Oluen jälkimaku on omituisen karhea ja tuoreen ruohomainen.

Tuoksu: Oluen tuoksu on melko yksinkertainen ja pelkistetty. Sen aromia hallitsee makea maltaisuus ja runsas viljamaisuus sekä hieman maissinen ja ruohomainen vivahteikkuus.


Ulkonäkö ja koostumus: Oluen koostumus on melko kevyt ja suutuntuma keskihiilihappoinen sekä hyvin vetinen. Väriltään olut on kirkkaan kullankeltainen sekä vaahtokukaltaan vaalea ja samettinen.

Loppukommentit: Zaječarin panimo perustettiin jo vuonna 1875, mutta sen teollinen tuotanto alkoi vasta 20 vuotta myöhemmin. Sen monien värikkäiden vaiheiden ja useiden muutosten jälkeen se sai uuden omistajan Anadolu Efes Groupista vuonna 2004. Sen alaisuudessa se toimi seuraavat neljä vuotta ennen siirtymistään Heineken Internationalin omistukseen. Zaječarsko Svetlo Pivo on toinen panimonsa pääoluista ja hyvin tunnettu sellainen. Toinen niistä on Zaječarsko Crno, joka on näistä kahdesta omaan makuuni sopivampi ja ehdottomasti mielenkiintoisempi (sen esittelen huomenna).

Arvio: 54/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti