22.11.2016

Jelen Cool (Serbia)

Jelen Cool

Panimo: Apatinska Pivara (MolsonCoors)
Alkuperämaa: Serbia

Tyyli: Vähäalkoholinen olut
Käymistapa: Pohjahiivaolut
Alkoholi: 0,5 %

Tarjoilulämpötila: 3-5 °C

Maku: Jelen Cool on makea ja yllättävän katkera olut. Sen maltaista ja maissista pääaromia tukee miedosti sitrusmainen ja kevyesti hunajainen sivuaromi. Jälkimaultaan olut on melko kuiva ja hennosti yrttinen.

Tuoksu: Oluen tuoksu on hieman epäpuhdas ja melko erikoinen. Sen aromia voi luonnehtia maltaiseksi ja maissiseksi sekä sitrusmaiseksi ja kevyesti yrttiseksi.




Ulkonäkö ja koostumus: Oluen koostumus on kevyt ja suutuntuma keskihiilihappoinen sekä todella metallimainen. Runko on väriltään kirkas ja kullankeltainen sekä sen vaahtokukka vaalea ja sopivan tuuhea.

Loppukommentit: Jelen Cool lähti puolivahingossa mukaani belgradilaisesta ruokakaupasta. En huomannut tarkistaa oluen alkoholipitoisuutta ja se sattuikin olemaan vähäalkoholinen olut. Ne eivät ole koskaan olleet suuria suosikkejani, mutta välillä myös niitä on hyvä maistaa, ihan vaikka kokeilumielessä. Niiden suurin ongelma on yleisesti ottaen ollut aivan turhan keinotekoinen ja teollinen maku sekä hyvin yksinkertainen ja tylsä aromi. Tämäkään olut ei tehnyt sääntöön poikkeusta, mutta se ajaa asiansa varmasti niille, jotka eivät alkoholipitoisia juomia pysty tai halua juoda.

Arvio: 40/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti