29.11.2016

Laško Zlatorog (Slovenia)

Laško Zlatorog

Panimo: Pivovarna Laško
Alkuperämaa: Slovenia

Tyyli: Pale Lager
Käymistapa: Pohjahiivaolut
Alkoholi: 4,9 %

Tarjoilulämpötila: 6-8 °C

Maku: Laško Zlatorog on makea ja keskikatkera olut. Sen tuoreen hedelmäistä ja leipämäisen maltaista makua korostaa viljainen ja ruohomainen vivahteikkuus.

Tuoksu: Aromiltaan olut hyvin makunsa kaltainen, mutta makeampi ja selkeästi tunkkaisempi.

Ulkonäkö ja koostumus: Oluen koostumus on keskitäyteläinen ja suutuntuma keskihiilihappoinen sekä hivenen öljymäinen. Sen kullanväristä ja kirkas runkoa päällystää vaalea ja pitsimäinen vaahtokukka.

Loppukommentit: Pivovarna Laško näki päivänvalon ensi kertaa vuonna 1825. Yhtiön vuotuinen tuotantokapasiteetti on 5 000 000 hehtolitraa vuodessa ja se valmistaa 30 eri juomamerkkin tuotteita. Se on yksiä menestyksekkäimpiä slovenialaisia yhtiöitä ja hankki itselleen mm. Pivovarna Union olutpanimon oikeudet. Vuonna 2014 panimo alkoi valmistamaan Craft Beer oluita, joista kaksi esittelen vielä tämän viikon aikana. Laško Zlatorog on panimonsa myydyin olut ja se oli myös ensimmäinen slovenialainen olut, jonka olen koskaan juonut (ensimmäistä kertaa vuonna 2012). Siksi minulla on siitä niin lämpimät muistot vaikka itse oluena se ei ole hurjan erikoinen.

Arvio: 59/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti