21.11.2016

Jelen Pivo (Serbia)

Jelen Pivo

Panimo: Apatinska Pivara (MolsonCoors)
Alkuperämaa: Serbia

Tyyli: Pale Lager
Käymistapa: Pohjahiivaolut
Alkoholi: 4,6 %
Kantavierre: 10,9 °P

Tarjoilulämpötila: 3-5 °C

Maku: Jelen Pivo on hyvin perinteinen lager-tyylinen olut. Siinä maistuu makean maltainen ja viljainen aromi sekä ruohomainen/heinäinen humalointi. Sen maku on lisäksi hieman hedelmäinen ja hivenen yrttinen sekä jälkimaku kuiva ja metallinen.

Tuoksu: Tuoksultaan olut on hieman makea ja sopivasti humalainen. Sen aromi on ennen kaikkea maltainen ja maissinen, mutta myös ruohomainen ja kevyesti sitruksinen.

Ulkonäkö ja koostumus: Koostumukseltaan olut on melko kevyt ja suutuntumaltaan keskihiilihappoinen sekä yllättävän vetinen. Sen runko on kullanvärinen ja kirkas sekä vaahtokukka vaalea ja samettinen.

Loppukommentit: Apatinska Pivara aloitti toimintansa ensimmäisen kerran jo vuonna 1756 nimellä Imperial Brewery. Vuonna 1991 yhtiö siirtyi yksityiseen omistukseen, minkä jälkeen se kaupattiin ensin Inbeville (2005) ja sen jälkeen StarBeville (2009). Nykyisin panimon omistaa panimojätti MolsonCoors, joka osti sen itselleen vuonna 2012. Panimo toimii Serbian SuperLigan virallisena sponsorina ja on (ainakin omasta mielestäni) näkyvin ja tunnetuin olutmerkki koko Serbiassa. Jelen Pivo oli itselleni entuudestaan tuttu olut, mutta sen alkoholiprosenttia oli mielestäni tiputettu viime kerrasta 0,4 prosenttiyksiköllä. Muutoin se vastasi vanhoja mielikuviani ja on kokonaisuutta tarkasteltaessa kelpo kauppaolut.

Arvio: 55/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti