20.11.2016

Zlaten Dab Lager Beer (Makedonia)

Zlaten Dab Lager Beer

Panimo: Prilepska Pivarnica
Alkuperämaa: Makedonia

Tyyli: Pils (Pilsener)
Käymistapa: Pohjahiivaolut
Alkoholi: 4,5 %

Kantavierre: 11 °P

Maku: Zlaten Dab on mieto ja kevyt olut. Sen maltaista ja viljaista olemusta tukee hennon hedelmäinen ja hieman ruohomainen vivahteikkuus. Sen jälkimaku on kevyesti katkera ja melko lyhytkestoinen.

Tuoksu: Oluen tuoksua voi kuvailla hieman mausteiseksi ja hedelmäiseksi. Sen aromia hallitsee kuitenkin runsaan maltainen ja viljainen kokonaisuus, joka puskee voimakkaimmin esille.



Ulkonäkö ja koostumus: Olut on keskitäyteläinen ja sen suutuntuma keskihiilihappoinen sekä melko vetinen. Sen kirkasta ja lähes kullanväristä runkoa koristaa vaalea sekä pitsimäinen vaahtokukka.

Loppukommentit: Prilepska Pivarnica on yksityisomistuksessa oleva ja vuonna 1924 perustettu panimo. He valmistavat sekä paikallisia että kansainvälisiä oluita sekä erilaisia virvoitus- ja alkoholittomia juomia. Olutta he valmistavat noin 582 000 hehtolitraa vuodessa. Nyt arvostelussa oleva Zlaten Dab julkaistiin myyntiin vuonna 2000 ja se on edelleen hyvin suosittu olut Makedoniassa. Matkani parhaimpien oluiden joukkoon se ei aivan yltänyt, mutta vie varmasti janon mennessään esimerkiksi lämpimänä kesäpäivänä.

Arvio: 59/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti