11.11.2016

Birra Elbar (Albania)

Birra Elbar

Panimo: Alfa S.A.
Alkuperämaa: Albania

Tyyli: Pale Lager
Käymistapa: Pohjahiivaolut
Alkoholi: 4,1 %

Maku: Birra Elbar on kevyt ja raikas olut. Sen makumaailma on ennen kaikkea maltainen ja hieman karamellinen, mutta siinä maistuu myös viljamainen ja kevyesti sitruksinen vivahteikkuus. Sen humalointi on hentoa ja lähinnä ruohomaista sekä jälkimaku miedosti katkera ja hiukan kuiva.

Tuoksu: Oluen tuoksu on hento, mutta puhdas. Siinä maltaista ja viljaista aromia tukee maissinen ja hivenen sitruksinen kokonaisuus. Myös hentoa kukkamaisuutta on havaittavissa.



Ulkonäkö ja koostumus: Koostumukseltaan olut on keskitäyteläinen ja suutuntumaltaan keskihiilihappoinen sekä todella vetinen. Väriltään se on kirkas ja kullankeltainen sekä vaahtokukaltaan vaalea ja samettinen.

Loppukommentit: Birra Elbar päättää albanialaisten oluiden esittelykierroksen. Se oli oluista kevyin ja raikkain ja muutenkin helposti nautittava lager-tyylinen olut. Perusolueksi se oli melko mielenkiintoinen, mutta miksikään mestariteokseksi sitä on vaikea kutsua. Se täyttää hyvin sen roolin, mitä varten se on luotu ja vie varmasti janon mennessään.

Arvio: 60/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti