4.7.2016

Alaskan Smoked Porter (2013)

Alaskan Smoked Porter (2013)

Panimo: Alaskan Brewing Company
Alkuperämaa: USA

Tyyli: Savuolut
Käymistapa: Pohjahiivaolut
Alkoholi: 6,5 %

Kantavierre: 16,2 °P
Katkeroaineet: 32,1 EBU
Väri: 182 EBC

Maku: Alaskan Smoked Porterissa maistuu runsaan savuinen ja paahdetun maltainen aromi sekä tumma hedelmäisyys. Olut on myös melko mausteinen ja voimakkaasti humaloitu sekä aromiltaan lisäksi hieman tummasuklainen ja kahvimainen.

Tuoksu: Oluen tuoksua hallitsee vahvasti savuinen ja hyvin paahdetun maltainen aromi. Tuoksu on lisäksi hivenen kahvimainen sekä sitä voisi kuvailla jopa pekonimaiseksi.

Ulkonäkö ja koostumus: Tämän täyteläisen oluen suutuntuma on hyvin öljymäinen sekä keskihiilihappoinen. Rungoltaan se on mustanruskea sekä vaahtokukaltaan beigen värinen sekä hieman kermainen.

Loppukommentit: Alaskan Smoked Porter on todellinen klassikko-olut ja savuoluiden aatelia. Sen valmistuksessa käytetään 5 eri mallasta sekä 2 eri humalalajia. Sen maltaat savustetaan pienissä erissä täydellisen lopputuloksen aikaansaamiseksi. Sen maku on aivan uskomaton ja monipuolinen sekä koostumus mahtava. Se on mielestäni täydellinen olut, joka hakee vertaistaan. Olen juonut yli 2100 eri olutta ja niistä vain 10-15 uskallan antaa täydet pisteet. Tämä on ehdottomasti yksiä suosikkioluitani ja voin suositella sitä kaikille oluenystäville.

Arvio: 100/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti