28.7.2016

Nøgne Ø Tiger Tripel

Nøgne Ø Tiger Tripel

Panimo: Nøgne Ø
Alkuperämaa: Norja

Tyyli: Abbey Tripel
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 9,0 %

Kantavierre: 21 °P
IBU-arvo: 35 
Väri: 12,9 EBC

Maltaat: Pilsner- ja vehnämaltaat sekä turvesavustetut maltaat.  
Humalat: Saaz, Columbus ja Bobek

Maku: Tiger Tripelin makua voi kuvailla makean maltaiseksi ja hieman siirappiseksi sekä melko hiivaiseksi. Siinä maistuu lisäksi hyvin mausteinen ja tuoreen hedelmäinen aromi sekä runsas mausteisuus.


Tuoksu: Oluen erittäin hiivaista ja mausteista aromia ryhdittää hieman sitruksinen ja vehnäinen kokonaisuus. Aromissa esiintyy lisäksi kevyttä hedelmäisyyttä sekä hennosti savuista vivahteikkuutta.

Ulkonäkö ja koostumus: Olut on täyteläinen ja suutuntumaltaan keskihiilihappoinen sekä hyvin öljymäinen. Sen samean keltaista runkoa päällystää vaalea sekä hivenen kermainen vaahtokukka.

Loppukommentit: Nøgne Ø Tiger Tripelissä minua kiehtoi lähtökohtaisesti eniten turvesavustetut maltaat, joiden eksoottista makua odotin oluessa kohtaavani. Aromia ei kuitenkaan voinut kuvailla millään lailla turpeiseksi tai hädin tuskin savuiseksi. Tästä huolimatta kokonaisuus oli riittävän aromikas ja helposti lähestyttävä sekä muutenkin sopivan nautinnollinen. Aivan mestariteokseksi sitä en uskalla arvioida, mutta kohtalaisen hyväksi olueksi kuitenkin.

Arvio: 71/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti