3.7.2016

Hitachino Nest Beer Extra High (XH)

Hitachino Nest Beer Extra High (XH)

Panimo: Kiuchi Brewery (Hitachino)
Alkuperämaa: Japani

Tyyli: Belgityylinen vahva ale
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 8,0 %

IBU-arvo: 44

Maltaat: Marris Otter, Münich, Crystal ja Chocolate
Humalat: Chinook ja Styrian Golding

Erityistietoa: Olutta on kypsytetty tislatuissa Sake- tynnyreissä 3 kuukauden ajan ennen sen pullottamista.

Maku: Hitachino XH:lle tyypillistä on yrttisen mausteinen, kevyesti hiivainen sekä hieman tamminen aromi. Sen tuoreen hedelmäistä makua täydentää runsaan maltainen sekä hieman alkoholinen vivahteikkuus.


Tuoksu: Sen tuoksua voi kuvailla makean karamelliseksi ja toffeiseksi sekä runsaan hedelmäiseksi. Tuoksusta erottuu lisäksi melko mausteinen ja kevyesti tamminen aromi sekä hento alkoholimaisuus.

Ulkonäkö ja koostumus: Oluen suutuntuma on keskitäyteläinen, kevyesti hiilihappoinen sekä melko kermainen. Sen ruskean punaista ja sameaa runkoa koristaa vaalea sekä melko niukka vaahtokukka.

Loppukommentit: Hitachino Nest Beer XH on erinomainen japanilainen olut. Sen moniuloitteinen ja erittäin runsasta aromi on kerta kaikkiaan herkullinen ja houkutteleva. Koostumukseltaan se on sopivan täyteläinen ja suutuntumaltaan hyvin miellyttävä. Oluen kypsyminen Sake-tynnyreissä näkyy ja tuntuu aromissa ja tekee siitä vielä tavallista mielenkiintoisemman. Kokonaisuutena se on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen luomus, jota voin suositella lämpimästi.

Arvio: 85/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti