21.7.2016

Flying Monkeys Netherworld Cascadian Dark Ale

Flying Monkeys Netherworld Cascadian Dark Ale

Panimo: Flying Monkeys Craft Brewery
Alkuperämaa: Kanada

Tyyli: Black IPA
Käymistapa: Pintahiivaolut
Alkoholi: 6,0 %

IBU-arvo: 35

Maltaat: Pale Malt, Muntons Crystal 240, Thomas Faucet Brown Malt ja Munton’s Chocolate Malt.
Humalat: Columbus ja Cascade

Maku: Netherworldia voi kuvailla kevyen paahtomaltaiseksi, pehmeän suklaiseksi sekä jämäkän espressomaiseksi. Siinä maistuu lisäksi tuoreen hedelmäinen ja raikkaan sitruksinen aromi sekä yrttinen mausteisuus.


Tuoksu: Oluessa tuoksuu paahdetun maltainen ja herkullisen suklainen aromi sekä makea toffeisuus. Aromi on lisäksi melko havuinen sekä runsaan hedelmäinen.

Ulkonäkö ja koostumus: Tällä keskitäyteläisellä oluella on keskihiilihappoinen sekä hivenen öljymäinen suutuntuma. Sen mustanruskeaa runkoa päällystää vaalea sekä hieman kermainen vaahtokukka.

Loppukommentit: Flying Monkeysin Netherworld on keskivertoa parempi Black IPA. Sen humalointi on toteutettu yhdistämällä kahta eri humalalajiketta keittämisen eri vaiheissa (myös kuivahumalointia on käytetty). Tällä on aikaansaatu hyvin voimakasarominen kokonaisuus, joka varmasti jakaa mielipiteitä puolesta ja vastaan. Olut on lisäksi sopivan täyteläinen ja suutuntumaltaan melko miellyttävä. Potentiaalia siitä siis löytyy, mutta aivan mestariteokseksi sitä ei voi luokitella.

Arvio: 71/100

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti